SVJETSKA PREMIJERA: ŠKODA FABIA

Nova Škoda Fabia 4. generacije

Nova Fabia je elegantnija, prostranija, sa mnoštvom savremene tehnologije....

fabia4th

Škoda je na digitalnoj svjetskoj premijeri koja je održana u Pragu, nakon sedam godina od predstavljanja treće generacije, predstavila 4. generaciju svog gradskog modela Fabia.

Nova Fabia je elegantnija i prostranije od prethodne, sa mnoštvom savremene tehnologije.

Automobil je porastao na 4.108 mm, što znači da je duži za 111 mm od odlazeće generacije, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 94 mm i sada iznosi 2.564 mm. Nova Fabia ima prilično veliki prtljažni prostor čija je zapremina 380 litara, što je za 50 litara više u poređenju sa prethodnom generacijom.

Zanimljivo je da je Škoda Fabia, iako za klasu manji auto, po veličini prtljažnika sada dostigla Volkswagen Golf.

Osim što izgleda atraktivnije, Fabia sada ima i bolje aerodinamičke karakteristike, s obzirom da je koeficijent otpora vazduha snižen sa 0,32 na 0,28.

Unutrašnjost je takođe značajno unapređena i modernizovana u odnosu na aktuelnu Fabiju, što smo mogli da vidimo i na dizajnerskom crtežu koji je Škoda objavila uoči premijere.

Pored digitalne instrument table, kupcima su na raspolaganju i dvozonska automatska "klima", funkcija grejanja volana, vetrobransko staklo sa grejačem, LED ambijentalno svetlo u putničkoj kabini, kao i centralni ventilacioni otvori za putnike koji sede pozadi.

Brošuru možete preuzeti OVDJE