AUTORAD Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz AUTORAD.

  1. Novosti
  2. Potpuno novi Škoda Kodiaq
01.11.2023
ŠKODA novosti

Potpuno novi Škoda Kodiaq

Druga generacija ovog Škodinog SUV modela može se pohvaliti novim izgledom i novom tehnologijom. Nova generacija Škoda Kodiaqa ima mišićaviji i upečatljiviji izgled od svog prethodnika. Porastao je za 6 centimetara u dužinu, nudeći više prostora za putnike i prtljag. Ukupna dužina iznosi 4.758 milimetara, a povećana je i zapremina prtljažnika: do 910 litara u varijanti sa pet sedišta.

newkodiaq

Dizajn SUV-a naglašen je preoblikovanim poklopcem motora s redizajniranim Škoda logom i prepoznatljivom šesterokutnom rešetkom. Jedna ključna karakteristika su opciona druga generacija full LED Matrix prednjih svjetala, koja bacaju svjetlije i jasnije svjetlo i čijih 36 pojedinačnih svjetlosnih segmenata stvaraju karakteristični prednji dio marke „četvorooki“.

Image
Image

Središnji dio unutrašnjosti je samostojeći 13-inčni infotainment ekran upotpunjen virtuelnim kokpitom od 10 inča i opcionim head-up ekranom. Ispod infotainment ekrana nalaze se nove multifunkcionalne kontrole (Smart Dials) – tri multifunkcionalna rotirajuća i pritisna dugmeta sa integrisanim digitalnim displejima. Ovi brojčanici pojednostavljuju pristup raznim funkcijama i kombinuju haptičku povratnu informaciju s digitalnim informacijama.

Image
Image
Image

Selektor za samo automatski menjač je pomeren na stub upravljača, oslobađajući dodatni prostor na centralnoj konzoli. Udobnost je i dalje na prvom mjestu: opciona Top ergonomska sjedišta pružaju funkciju masaže s deset jastuka na naduvavanje i programabilnih.

Image
Image

Nova Škoda Kodiaq varijanta sa pet sedišta nudi kapacitet prtljažnika od 910 litara.

Image

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

Zanima me sadržaj sa lokacija
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju