AUTORAD Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz AUTORAD.

  1. Novosti
  2. Škoda Superb: svjetska premijera
06.11.2023
ŠKODA novosti

Škoda Superb: svjetska premijera

Na svjetskoj premijeri koja je održana prije nekoliko dana, Škoda je predstavila četvrtu generacija Superba, potpuno novog dizajna sa više prostora i udobnosti i vrhunskom tehnologijom.

tan

Novi Superb veći je od prethodne generacije, a karoserija se može pohvaliti poboljšanom aerodinamikom. Niži koeficijenti otpora su 0,23 za hatchback i 0,25 za Combi karavan, poboljšanja od 10 posto odnosno 15 posto pridonose smanjenoj potrošnji goriva. Prednjim dijelom automobila dominira nova osmerokutna rešetka i druga generacija LED Matrix prednjih svjetala, koja daju do 40 posto više svjetla nego prva verzija. Točkovi mogu biti promjera do 19 cola.

Image

Unutrašnjost Škode Superb četvrte generacije praktična je u pogledu prostora, ali i kontrola i funkcija. Armaturna ploča je čista i elegantna, kojom dominira veliki 10" ili 13" infotainment zaslon, s 10" Virtualnim kokpitom za vozača.

Image

Superb nudi više prostora i za putnike i za prtljag. Obje varijante karoserije duže su i više od prethodnika (za 40 mm i 5 mm u Combiju, 43 mm i 12 mm u hatchbacku), tako da putnici neće imati samo više prostora za noge, već i više prostora za glavu. Prtljažnik ostaje ogroman, s hatchbackom koji se može pohvaliti sa 645 litara prostora (povećanje od 20 l), a Combi sa 690 litara (30 l više).

Image

Posebna funkcija nove generacije su višenamjenski Smart Dials koji omogućuju brz i jednostavan pristup raznim funkcijama, uključujući podešavanje klima uređaja.

Image

Superb na našem tržištu se očekuje početkom narodne godine u Combi (karavan) varijanti a nakon nekoliko mjeseci i u hatchback (limuzina) varijanti.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

Zanima me sadržaj sa lokacija
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju